Barngruppen

Vi har cirka 20-25 barn på Räven. Alla barn äter och leker tillsammans, men i den pedagogiska verksamheten är de jämnt fördelade i tre åldersgrupper, : Skogsknopp-, Skogsknytte- och Skogsmullegrupp. Sammansättningen i respektive grupp formas efter barnens behov och ålder. I grupperna arbetar man med åldersanpassade aktiviteter och teman.

Nedan går det att läsa om hur en vanlig Rävendag kan se ut för barngruppen.

"En dag på Räven"

Så här ser "Rävendagens" hålltider ut, aktiviteterna kan variera.

06:30-8:00

Personalen möter och välkomnar barn och föräldrar i hallen. Det skall kännas välkomnande för liten, såväl som stor, att komma till förskolan.
Det är viktigt att det känns tryggt att lämna sitt barn hos oss och att både barn och föräldrar får en bra start på dagen. När vårdnadshavaren åkt kan man leka lugnt med kompisarna eller pyssla innan det är dags för frukost.

08.00

Om man skall orka vara en hel dag på förskolan gäller det att lägga en bra frukostgrund. Det varieras med gröt/yoghurt med bär som tillbehör. Mjölk och smörgås.

09.00

Efter frukost är det dags att sätta igång med dagens aktiviteter.

Vi har olika aktiviteter på olika dagar så som skogsdagar och värdegrunds aktiviteter. Vintertid går vi till pulkabacken, åker skidor och skridskor.

11:30

Varje dag klockan 11.30 serveras det lunch ute eller inne. Alla pedagoger äter tillsammans med barnen som även här hjälper till att duka fram och av. Maten lagas på plats och det bjuds på nya spännande rätter. Vi lägger stor vikt på att servera närproducerad och ekologisk mat lagad från grunden.

12.00

Efter lunchen är det dags att vila. De små barnen sover. De lite större barnen har istället vilostund ute i vindskyddet eller inne på madrasser/soffa. Att läsa saga eller att lyssna på en mysig skiva gör att kroppen kan slappna av och ladda ny energi för eftermiddagens aktiviteter.

14.30

Sista målet för dagen är mellanmålet. Där är variation såsom kesokaka, mannagrynspudding, korv med bröd eller smörgås och mjölk.

15.00 till stängning

Eftermiddagen består av lek på vår utegård eller inne fram till dess att barnen blir hämtade för dagen. Pedagogerna delger vårdandhavare dagligen hur barnets dag har varit, vi ser till att ha nära dialoger.
Barnen och pedagogerna säger hej då till varandra och dagen på Räven är slut.